2024. október 2-án a 3.b és 4.b osztály tanulói a fenntartható étkezéssel és tudatos fogyasztással

kapcsolatos Gasztrohős Padtárs foglalkozáson vett részt a Terézvárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően.

Miért alma és nem banán? Melyik gyümölcs mennyit utazik vajon? Májusban szőlő vagy eper? Fóliás uborka vagy vászonzsák?

A gyermekekkel ezekhez hasonló kérdésekről beszélgetett az előadó és játékos formában tanultak a szezonalitásról, az alapanyagok szállításának Földre gyakorolt hatásáról, hazai alapanyagokról.

Készítettek egy újrahasznosítható anyagból vászonzsákot is, amelyet ha magukkal visznek a boltba/piacra, pékárut vagy zöldséget/gyümölcsöt vásárolhatnak a segítségével, s máris megspóroltak a Földnek néhány egyszer használatos nejlonzacskót. Ezáltal pedig sikeresen csökkentik a nap, mint nap termelődő csomagolási hulladék mennyiségét.

Köszönjük, hogy ilyen sok hasznos információval bővült a gyerekek tudása! A megkezdett munkát folytatjuk, és felelős gondolkodást ajándékozunk a gyermekeknek!