Zöld Terézvárosért kitüntetés

A Bajza Utcai Általános Iskolában hosszú évek óta elkötelezetten foglalkozunk a fenntarthatóságra neveléssel. Mivel háromszor is elnyertük az ökoiskola címet, mára örökös rangra emelkedett a Bajza suli ökostátusza. Környezettudatos intézményként céljaink között kiemelten szerepel a környezetünk megóvásáért, esztétikusabbá tételéért vállalt felelősség. Az iskola pedagógusai tudatosan foglalkoznak a környezeti és egészségneveléssel, valamint a hagyományok ápolásával.

Rendszeresen megemlékezünk a Föld napjáról, fenntarthatósági témahetet, ökonapokat szervezünk, melyeken játékos formában tanulhatnak a gyerekek többek között arról, hogyan lehet élhetőbbé tenni a közvetlen környezetünket vagy miként óvhatjuk meg a tágabban értelmezett élővilágunk. Tavaly a bajzás diákok klímatáborban is részt vehettek az önkormányzat dunabogdányi üdülőjében. Az idei tanévkezdésre a terézvárosi önkormányzat pályázatának köszönhetően elkészült a régóta vágyott zöldfal is.

Nemzetközi sikereink is vannak: készült például a Bajzában egy a fenntarthatóságra nevelést bemutató oktatóvideó is, amit az Európai Unió számos országában levetítettek. A Bajza Utcai Általános Iskolában kicsiben, a maguk háza táján, és nagyban, évente több száz gyerek fenntarthatóságra nevelésével is rengeteget tesznek a pedagógusok a környezet-, a természet és a klíma védelméért.

A képen az intézmény új és régi igazgatója, Földiné Szűcs Krisztina és Bódi Csilla, Temesvári Szilvia, Soproni Tamás