Budapest VI. Kerület Bajza Utcai Általános Iskola

Budapest
1062 Bajza u. 49-51

Tanévzáró

2019. június 26. 21:12

Június 19-én  búcsúztak a Bajza diákjai a 2018/2019. tanévtől. Az ünnepségen részt vett Simonffy Márta alpolgármester asszony, dr. Tolnai Marianna a Belső-Pesti Tankerület igazgatója, valamint az ORFK VI. kerületi kapitányságának képviselői, Malinás László r. őrnagy,

Horváth-Szászi Erzsébet r. alezredes. Az évzáró a Himnusz közös éneklésével kezdődött, majd az alsó tagozattól búcsúzó negyedikesek műsora következett. Magyar, angol és német verseket, dalokat adtak elő. A rendőrség képviselője felhívta a gyerekek figyelmét a nyáron előforduló veszélyekre, balesetekre és a közlekedési szabályok betartására.

Egy váratlan nyári zápor szakította meg az ünnepséget, ami ezek után a tornateremben folytatódott. Bódi Csilla igazgatónő beszédében felidézte a tanév legemlékezetesebb eseményeit, kiemelte a kerületi és országos versenyek helyezettjeit és a sikeresen nyelvvizsgázó nyolcadikosokat. Átnyújtotta a Kiváló Bajzás okleveleket és ajándékokat a gyerekeknek, valamint megköszönte a szülők támogatását.

Az idei tanévben búcsúzott a tanítói pályától Obetkó Kati néni, aki 40 éven keresztül vezette a gyerekeket a betűk és számok varázslatos világába. Kimagasló, példaértékű pedagógiai munkájáért dr. Tolnai Marianna adta át neki a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

Az ünnepség a Bajza-induló közös éneklésével zárult. Ebben a tanévben utoljára szólalt meg a csengő, ami azt jelezte, hogy végre elérkezett a VAKÁCIÓ!     GND