Budapest VI. Kerület Bajza Utcai Általános Iskola

Budapest
1062 Bajza u. 49-51

Összefoglaló a 2019-es kerületi általános iskolai szépírói versenyről

2019. április 12. 19:43

A kerületi szépírói versenyt Terézvárosban már 2. alkalommal írta ki közösen az Eötvös10-et fenntartó Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. és a kerületi magyartanárok munkaközössége.

 

Idén a terézvárosi általános iskolák felső tagozatos diákjai mellett a kerületi középiskolások is pályázhattak, így három korcsoportban – az 5-6. osztályosok, a 7-8. osztályosok és a középiskolások – 2 kategóriában, verssel vagy rövid prózával vehettek részt a versenyen. Az elmúlt évihez képest több mint kétszer annyi, összesen 59 alkotás érkezett be 44 pályázó diáktól, 4 kerületi általános iskolából – a Bajza Utcai, a Derkovits Gyula, az Erkel Ferenc és a Terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskolából –, illetve 3 középiskolából: a Szinyei Merse Pál és a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, valamint a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskolából. Két diák terézvárosi lakosként pályázott, ők nem kerületi iskolába járnak.

A beérkezett alkotásokat március végén 3 tagú zsűri bírálta el.

A zsűri tagjai voltak:

- dr. Bundula Csaba újságíró, Terézváros alpolgármestere, a zsűri elnöke

- Brém-Nagy Ferenc író, a Terézváros magazin felelős szerkesztője

- Óvári Gyula esztéta, a Budapest Film Zrt. cégvezetője

 

A díjátadó ünnepséget április 4-én tartották az Eötvös10 színháztermében.

Az emléklapokat és okleveleket dr. Bundula Csaba, a zsűri elnöke és Brém-Nagy Ferenc zsűritag adták át.

A díjakat és ajándékokat a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. biztosította a diákok számára:

Minden díjazott egy könyvet kapott ajándékba az Írók Boltja támogatásával, valamint minden résztvevő egy jegyzetfüzetet és tollat vihetett haza. Az ajándékcsomagokat a Zrt. vezérigazgatója, Bökönyi Anikó adta át.

A könyveken kívül a díjazottak Óvári Gyula esztétától, a Budapest Film Zrt. cégvezetőjétől Budapest Film mozibérletet vehettek át az ünnepséget követő napokban:

az 1. helyezett 10 alkalomra, a 2. helyezett 8 alkalomra, a 3. helyezett pályamunkák alkotói pedig 6 alkalomra szóló bérletet kaptak.

A díjátadón először dr. Baczonyiné Borján Gabriella köszöntötte a közönséget, megemlékezve a közelgő költészet napjáról is. Ezután dr. Bundula Csaba, a zsűri elnöke röviden értékelte a versenyt, tanácsokkal látta el a versenyzőket, biztatta őket a további alkotásra és a rendszeres olvasásra. A díjak kiosztásakor az első helyezett műveket Létay Dóra színművész értő tolmácsolásában hallgathatták meg a résztvevők.

Iskolánk díjazottjai:

 7-8. évfolyam vers kategória:

Vozár Mária Villő 8. b I. helyezés

Toldi Balázs 7. b III. helyezés

Gratulálunk a díjazottaknak.

B.G.