Budapest VI. Kerület Bajza Utcai Általános Iskola

Budapest
1062 Bajza u. 49-51

A 7. a és a 7. b Dunabogdányban

2019. március 01. 18:58

Február utolsó hetében ismét bajzás diákoktól volt hangos a dunabogdányi gyermeküdülő. Két hetedikes osztállyal vettük birtokba 5 napra. Az időjárás kegyeibe fogadta lelkes csapatunkat, hiszen egész idő alatt verőfényes napsütésben volt részünk.

A hétfői utazás és udvari játék után felsétáltunk a Kálvária

templomhoz, ahonnan megcsodáltuk a kilátást. Vacsora előtt még tanultunk is egy kicsit, történelem- és matematikaórán gyarapítottuk ismereteinket. Az estét filmvetítéssel zártuk, mely egyben a szerdai múzeumi program előkészítése is volt.

Kedden a reggelit és a szobaszemlét követően földrajzot és kémiát tanultunk, majd állatbemutatón vehettünk részt, láttunk egeret, patkányt, borzot, görényt, nyestet, rókát és kutyát is. Mindegyikről sok érdekességet tudtunk meg.

Az ebédet követően boltba mentünk, ahol a gyakorlatban is gazdálkodhattunk, és feltöltöttük chips- és üdítőkészleteinket. Délután irodalmi műveltségünket gyarapíthattuk saját könyvünk olvasásával.

A későbbiekben voltak, akik a katasztrófavédelmi versenyre gyakorolhattak Tibor bácsival, néhányan pedig gyöngyfát készíthettek. Vacsora után köszöntöttük a héten születésnapjukat ünneplő gyerekeket, még tortát is kaptunk erre az alkalomra. A kötelező olvasmány filmváltozatának megtekintésével zártuk ezt a napot.

Szerdán az esztergomi levéltárba látogattunk, ahol egy nagyon érdekes előadáson vettünk részt, illetve megtudtuk azt is, mi is az a levéltár. Természetesen a Bazilika és a Vár felkeresése sem maradhatott ki. Az üdülőbe való visszaérkezést követően ismét tanóráink voltak, majd csapatépítés jelleggel kipróbálhattuk, hogyan lehet spagettiből minél magasabb tornyot építeni.

Csütörtökön alig vártuk a délutánt és az estét, mert bobozni mehettünk, és farsangi bulit is tartottunk. Sétáltunk a Duna-parton, és vásároltunk a pékségben is. Ezen a napon sem maradt ki a tanulás, sőt az erdélyi utazás előkészítéseként prezentációkat tekintettünk meg Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, Nagyváradról és a Bolyaiakról.

A péntek délelőtt a csomagolás, rendrakás és hazautazás jegyében telt.

Köszönjük Müller Dóra tanárjelöltnek egész heti lelkes, kitartó munkáját.