Budapest VI. Kerület Bajza Utcai Általános Iskola

Budapest
1062 Bajza u. 49-51

PEDAGÓGUSNAP

2018. június 01. 18:39

„Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.” Móricz Zsigmond

Egy 1951-es minisztertanácsi határozat a pedagógusok munkájának társadalmi elismeréseként június első vasárnapját Pedagógusnapnak nyilvánította. A pedagógus szó az európai kultúra bölcsőjéből, Görögországból ered.

 

Paidagógosz volt a megnevezése azoknak a művelt rabszolgáknak, akik az előkelők gyerekeit iskolába kísérték, a könyveiket vitték, majd a tanítás végeztével hazakísérték őket, és otthon felügyeltek rájuk.

Terézváros polgármestere minden évben pedagógus nap alkalmából 40 terézvárosi pedagógust részesít elismerő oklevélben, jutalomban. A Bajza utcai iskolából az idén, a tantestület javaslatára, Csűriné Einreinhof Ibolya, Dr. Gergelyné Zeffer Katalin, Iván Márta, Nagy Ernőné és Szilvágyi Judit tanítók kapták meg ezt a megtisztelő elismerést. Gratulálunk nekik!

Az ünnepségen adják át a „színes okleveleket” is. Iskolánk volt tanítója, igazgató-helyettese is köztünk volt, gyémánt diplomáját vehette át Hassay Zsófia polgármester asszonytól Bélai Istvánné Juci néni is.

Büszke vagyok minden bajzás pedagógusra. Megragadom az alkalmat, hogy meleg szeretettel köszöntsem Őket itt is pedagógusnap alkalmából. Kívánok nekik jó egészséget, sok erőt a további munkájukhoz. Nekik, akik minden nap részesei a csodának, segítik tanítványaikat a tudás rejtelmes útjain, és ismereteiket maguk is folyamatosan megújítják. A tanárok mindig fiatalok maradnak, hiszen fiatalok között érdeklődő, csillogó „szempárok tükörtermében élnek”.

Bódi Csilla