Budapest VI. Kerület Bajza Utcai Általános Iskola

Budapest
1062 Bajza u. 49-51

Hírek

Tanév:

Fontos információk

2019. június 18. 22:01

Nyári ügyelet kéthetente szerdánként: 9:00 – 13:00 (07. 10., 07. 24., 08. 07., 08. 21.)

Osztályozó- és javítóvizsgák:

2019. 08. 27-28. (kedd, szerda) Az érintett tanulókat az osztályfőnökök értesítik!

Ebédbefizetés:

Új tárolók az udvaron

2019. június 18. 21:24

Nemrég megérkeztek azok az udvari tárolók, melyeket a Szülői bál alkalmával felajánlott adományokból sikerült alapítványunknak beszerezni. Bízunk benne, tartós és hasznos kiegészítőik lesznek udvarunknak. A tamogatóknak ezúton is köszönet!

Ballagás

2019. június 15. 21:03

Ismét eltelt egy tanév, és nyolcadikosaink elérkeztek a búcsú pillanatához. Hagyományos ballagási dalok felcsendülésekor elindult a ballagó menet, a szépen feldíszített iskolában. A végzősök még utoljára végigjárták az oly ismerős tantermeket és így váltak el diáktársaiktól és

Csilla néni kitüntetése

2019. június 15. 20:53

Pedagógusnap alkalmából iskolánk igazgatónője rangos fővárosi kitüntetést, a Bárczy István díjat kapta meg. Ezúton is gratulál neki minden kolléga, diák és szülő!

Bódi Csilla mesterpedagógus, fejlesztőpedagógus, közoktatási vezető, a Bajza Utcai Általános Iskola igazgatója több évtizedes, magas szakmai színvonalon végzett,  innovatív szemléletű mesterpedagógusi és intézményvezetői munkájáért vehette át a díjat.

Polgármesteri jutalmazás

2019. június 15. 20:56
Június 12-én a Bajza 42 tanulója vehette át  a "Terézváros kiváló diákja" polgármesteri dicsérő oklevelet és jutalmat Hassay Zsófia polgármester asszonytól. Az elismerést azok a VI. kerületi diákok kaphatják meg, akik fővárosi, országos vagy nemzetközi versenyen az I.-II.-III. helyen végeztek, tanulmányi- és/vagy sportversenyen.  Gratulálunk tanulóinknak!     V.L.

Sportnap

2019. június 15. 20:55

Idén az első és a második évfolyam a Kézilabda Sport Akadémia Kézisuli edzőinek segítségével a Városligetben tartotta sportnapját. A gyerekek változatos akadálypályán bizonyíthatták rátermettségüket, ügyességüket. A pálya teljesítése után rövid

2019. június 12. 20:27
Most kaptuk meg az idei nyelvvizsgaeredményeket. Iskolánkból 12 nyolcadikos tanuló szerezte meg a komplex  B2-es angol nyelvvizsgát. Egy tanuló az írásbeli és egy tanuló a szóbeli részt teljesítette. 8.a Komplex: Gorondi Anna, Herscovici Martin, Jad, Jaya, Szász Eszter Sára. Írásbeli: Kádár Dominika, szóbeli: Hárai Norbert. 8.b Komplex: Balla Balázs, Fekete Boglárka, Halász Béla, Kotálik Panna, Ragó Dominik, Siklósi Gergely, Szilágyi Zsombor. Tanáraik: Horváth Klára, Danka Krisztina, Ken Seech, Kalmárné Ocsvári Marianna. Gratulálunk!  O.M.

Gyerekhét

2019. június 10. 17:30

Minden tanév végén megrendezzük a "gyermekhetet". Ezekre a napokra az iskola is díszbe öltözik. Szebbnél szebb képek kerülnek a falakra, hangulatos zenével köszöntjük az ünnepelt országot. Idén Franciaország volt a vendégünk.
A megnyitó után kézműves foglalkozások, francia nyelvórák, francia hangulatú „kakaózó” és különleges

Csapó, és felvétel!

2019. június 04. 22:31

A Budapesti Metropolitan Egyetem mozgókép szakának egyik végzőse kereste meg iskolánkat, hogy egy diplomafilm elkészítésében legyünk segítségére. A készülő film egy általános iskolában játszódik. A tanító az egyik órán észreveszi, hogy osztályában az egyik diák furcsán viselkedik. Rosszat sejt, tanácsot kér, ám idősebb kollégái

Taps és harmonikaszó kíséretében nyitotta meg szombaton a Bajza Utcai Általános Iskola német nemzetiségi dalköre a Terézvárosi német nemzetiségi nap programsorozatát. A rendezvényre az alsós német tanítók készítették fel a gyerekeket, az elsőtől a negyedik osztályig minden évfolyam képviseltette magát az alkalmi énekkarban.   Sz. I.

Digitális Témahét

2019. június 04. 21:52

Az idei Digitális Témahét keretében a nyolcadik évfolyamosok az ELTE TeT Labor programjavaslata szerint Luc Besson, HOME - Otthonunk a Föld című filmjét dolgozták fel. A témahét hívószava  "Hálózataink" volt - Földünk, mint a legnagyobb és legfontosabb megőrzendő 

Országos Német Nyelvi Verseny

2019. május 26. 21:55

Az Országos Német Nyelvi Verseny fővárosi /megyei fordulójára, mely a Fazekas Gimnáziumban került megrendezésre, az iskolai forduló eredményei alapján Boral Noa (8.c) és Boral Zoé(8.c) tanulók jutottak be. Zoé eljutott Szolnokra is az Országos Döntőbe, ahol a versenyen induló kb. 2000 diákból május 24-én már csak 19 társával kellett versenyeznie.Az Országos Döntőn a 4. helyezést érte el. Gratulálunk !    D.Zs.

Bajza Gála 2019.

2019. május 26. 20:48

A Bajza Utcai Általános Iskola május 23-án délután rendezte meg hagyományos Gála-műsorát az „Eötvös 10” Közösségi és Kulturális Színtér színháztermében. Az ő támogatásukkal és az iskola alapítványának segítségével 

Ismét Pindúr-Pandúr

2019. május 24. 17:35

2019. május 24-én ismét részt vehettünk a Mini KRESZ „Pindúr-Pandur” országos vetélkedőn. Ezt a megmérettetést a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezte.

2019. május 21. 10:36
Május 20-án Ken rendhagyó civilizáció órát tartott a két nyolcadikos két tanítási nyelvű csoportnak. Megszervezett egy ételkóstolót a Smokey Monkies nevű BBQ étterembe, ahol a gyerekek eredeti amerikai ízekkel ismerkedhettek meg. Háromféle húst és háromféle salátát kóstolhattunk meg, majd ez egészet leöblítettük finom bodza szörppel. A tulajdonos angolul mutatta be a gyerekeknek a speciális